En de volgende ochtend, de zaterdagochtend denkt hij hier nog steeds hetzelfde over, het is allemaal
n pot nat!
Na het ontbijt stappen we weer op de motor voor een rit door Luxemburg. En het was een schitterende
rit, ik ben vaker in Luxemburg geweest maar ik kom nu op plaatsen en wegen waar ik nooit eerder ben geweest. Het weer is schitterend, hier en daar nog wel uitkijken omdat de wegen nog nat zijn, maar verder absoluut niets te klagen!

De club is vandaag weer in drien gesplitst: snel, toer en auto. Frappant is wel dat wij als snelle groep iedere keer als laatste op de plaats van welke bestemming dan ook zijn..

     
Terrasje zoeken in Vianden... ...en deze vinden. Kasteel van Vianden.
     

De koffiestop doen we in Vianden waar het nog heerlijk rustig is, wederom in een heerlijk
ochtendzonnetje op een terrasje. We laten ons de doorgeefkoffie goed smaken waarna we afscheid nemen van Piet en de rit vervolgen door het schitterende Luxemburg.

In het plaatsje Echternach gebruiken we gezamenlijk de lunch en zitten we wederom heerlijk in het zonnetje. Er wordt uitbundig besteld, Anneke en ik doen het beschaafd met een broodje tonijnsalade.
En beschaafd it will be.na het nuttigen van het broodje kijken we elkaar aan met schijnbaar dezelfde gedachte: hongerrrrrrrr!!!!
Na de lunch zetten we op het marktplein tegenover het restaurant de motoren op een rij en poseren met zijn allen voor een mooie groepsfoto, en mooi is die zeker geworden!!

     
Mullerthal
   
Lunch in Echternach. Honger?? Groepsfoto!!
     

We vervolgen de route en jammer genoeg begint het aan het eind een beetje te regenen zodat we weer een nat wegdek hebben. Dit bederft de pret gelukkig niet want het rijden gaat nog steeds heerlijk en de uitzichten zijn fantastisch. En wat nog beter is, is dat we zelf droog blijven.
Bij de eerste bui zijn we net gearriveerd in het dorpje waar we afgesproken hebben voor de gezamenlijke koffiestop, hier gaat de regen zelfs met onweer gepaard. Iedereen is hard toe aan een lekker warm bakkie en Anneke en ik stellen er tevens als voorwaarde bij dat er Apfelstrudel op de kaart staat, en als het kan met Sahne en ijs!!!
Het eerste restaurant heeft dit niet, nou dan niet, dan moet je ook hard zijn en bij je principes blijven,
dus op naar het volgende restaurant, maar helaas is deze gesloten.
En dat was ook alles wat dit dorp te bieden heeft, dus maar weer met hangende pootjes terug naar het eerste restaurant. Ik kan er mee leven, Anneke schijnbaar niet, woest gooit ze mijn koffie over tafel. En dat in een steriel Duits restaurant, shame on you!

   
Zomaar een stop onderweg. Ahhhh..... Ook zomaar een stop onderweg.
     

Weer terug in het hotel is het tijd voor een heerlijke douche, een koud biertje en lekker eten. Deze
avond hadden we geloof ik weer doorgeefsoep vooraf, doorgeefkip met rijst en een megazwaar vallend doorgeefroomijsbakje als dessert.

s Avonds komen we er achter dat ouderwetse spelletjes toch wel heel leuk zijn. Er staat een sjoelbak
en er is gelegenheid om te poolen. En het lijkt zo simpel, ouderwets en/of burgerlijk, maar iedere stoere motorrijder die gebruik maakt van de sjoelbak lijkt helemaal een ander mens te worden, fanatiek dat ze dan worden, niet te geloven.
Na het sjoelen ga ik met mijn kamergenoten poolen, dat heb ik echt al lang niet gedaan, en dat blijkt
ook wel. Het begin gaat rap, binnen 20 minuten zijn alle ballen van de tafel op de zwarte na.
Maar ja, dan die zwarte bal nog.daar kun je toch al snel drie kwartier over doen, wij tenminste.
Wie er nou precies gewonnen heeft weet ik niet meer (ach ja, ik ben een bescheiden mens).
We nuttigen nog een paar biertjes en dan kies ik er voor om mijn bed op te zoeken.

     
Lekker fanatiek met z'n allen.........
     
Vorige   Volgende