Motorweekend met het Friesland College
(29 september 2006 - 1 oktober 2006)
     

In Juli kreeg ik de vraag of ik zin had mee te rijden met een dagtocht van het Friesland College. En aangezien ik altijd in ben voor een ritje stemde ik hiermee in, alleen was mijn Aprilia het er niet mee eens en liet mij meerdere malen in de steek, zo ook op deze dag.
Of ik dan misschien zin had mee te gaan naar Duitsland met de F.C.?
Gezien alle ervaringen dit jaar neigde ik gelijk “nee” te zeggen, maar stel nou dat het wel eens goed weer zou worden en de Aprilia het voor de verandering gewoon eens zou doen? Dus maar een “ja” meegegeven.
Dus…… een weekend naar de Eifel met allemaal Friezen, als rasechte Drent, als dat maar goed gaat.

Vrijdagmorgen, 29 september 2006 om precies te zijn, zit ik op de motor richting Zwolle. Het is wat frisjes maar best te doen, er dreigt bijna een zon te gaan schijnen!

Bij de Shell aan de A28 t.h.v. Zwolle ontmoet ik de eerste deelneemster (Anneke, is ook Drent, YESS!!!!) en samen wachten we op de F.C. die ons hier zal oppikken. Na zo’n 20 minuten zien we een groep motoren aankomen die kriskras over de weg rijden, voorrijder al op de afrit, een deel inhalend en op het laatste moment de afslag nemend, en een deel doorrijdend, het lijkt mijn eigen club wel!

Na een korte kennismaking met de 3 personen, die het gelukt is de afslag van de Shell te nemen, gingen we met een clubje van vijf op pad. Al snel werd duidelijk dat dit clubje elkaar wel lag qua rijstijl en in deze formatie hebben we het meeste van de tijd gereden.

     
Tanken, eten en de weg zoeken....
 

Het begon al leuk op het dijkje langs de IJssel richting Deventer, mooi weer, prachtig wegdek en een lekker tempo. Een erg lekker tempo. Best een snel tempo. Meer een heel erg snel tempo. Dit tempo is eigenlijk ook niet normaal, en verkeersregels????
Vanaf Deventer pakken we een binnenweg richting Apeldoorn waar we de A50 richting Arnhem nemen, op naar Shell Station “De Schaars” waar we de overige deelnemers zullen treffen. Maar helaas, schijnbaar zijn we te laat want de overige deelnemers zijn inmiddels alweer vertrokken. We stippelen een vervolgroute uit en er worden wat vage benzinepomp etenswaren genuttigd.

De volgende stop is in het “witte dorpje” Thorn waar we (Anneke en ik) voor het eerst de overige deelnemers ontmoeten en mee kennismaken. We gebruiken hier een heerlijke lunch, mijn dank aan de FC hiervoor!
De zon schijnt volop en de jassen kunnen uit, net echt!!!

     
Lunchen in het “witte dorpje” Thorn.
     

Na de lunch splitst de groep zich weer in twee delen, of eigenlijk drie: Snel, toer en auto. Ja ja, er mag dit weekend een auto mee, niet dat die tegelijk met de motoren op rijdt maar wel dezelfde route en dezelfde pauzes als ons. En ach, tegen een stralende Ferrari-rode Triumph DB8 zeg je ook niet snel nee toch?

Via Maastricht steken we de grens over naar België waar we, als ik het goed begrepen heb, een route zullen gaan volgen die naar ons hotel leidt. In de buurt van Verviers (het bekende klaverblad) gaan we helemaal de mist in. Duizelig en compleet gedesoriënteerd vragen we ons af naar welke richting de motor nu eigenlijk staat en de kaart wordt weer geraadpleegd. Ook kom ik hier op het punt dat ik mee mag maken dat het nog nooit zo heet is geworden tussen mijn benen, en dan doel ik op mijn motor. Met al het stapvoets rijden door dorpen geeft mijn dashboard op een gegeven moment 102°C aan, en da’s best warm en goed voelbaar aan/tussen de beentjes!!

En of we nu een eigen route of de route van papier rijden weet ik niet, maar feit is wel dat we bij een pompstation ergens in België de rest van de deelnemers weer treffen, pauze!

Het is inmiddels al ruim aan het einde van de middag en we zijn er nog niet. De groep wordt hier weer gesplitst, het grootste deel gaat richting het hotel en wij gaan verder de Ardennen in waar we nog een motorgirl oppikken. Deze motorgirl woont in het plaatsje Waimes in de Ardennen en in de toekomst begint ze daar, samen met haar partner, een motorhotel cq camping.

We drinken een bakkie en krijgen een rondleiding waarna we weer te paard naar onze uiteindelijke bestemming van vandaag, Hotel Daytona in Dasburg, waar we de avonden en de nachten zullen gaan doorbrengen.

     
Pauze ergens in België. Reisgenoot ophalen in Waimes. Eindbestemming:
Hotel Daytona.
     

We arriveren hier tegen 19:00 uur. We nuttigen een welverdiend biertje en kunnen vrijwel direct aan tafel.

Hotel Daytona is een eenvoudig maar goed verzorgd hotel. Ook het eten is niet overdadig maar simpel en goed. We eten deze avond doorgeefsoep vooraf, doorgeefschnitzel met patat en een doorgeefmousse als dessert.

Ik breng dit weekend door op een 4-persoons kamer, samen met de 3 dames. En nadat dit bekend wordt volgen natuurlijk de gebruikelijke reacties zoals “tref jij het even” of “sterkte jongen, ik heb met je te doen”.
Maar gelukkig wordt er nog even precies gemeld hoe het zit met de zin: “Nou, als hij hetero was geweest had ie echt niet bij ons op de kamer gemogen”. En zo ontdek ik een andere kant van mezelf en de trend voor dit weekend is gezet.

     
Gezellig met z'n allen aan het doorgeefmenu....
     

Na het eten is het tijd voor een heerlijke warme douche en daarna doen we ons tegoed aan nog een aantal biertjes.

De avond lijkt voorbij te vliegen met de vrolijke klanken van medemotorrijders en hun gitaar. Nou ja, vliegen deed de tijd misschien wel, vrolijk waren de klanken absoluut niet!!!
Het liefst zou je die gitaar ter hand nemen en……….vul maar in.

Hier leer ik ook Piet kennen. Piet heeft het gehad, Piet heeft geen zin meer, Piet heeft last van zijn kont en wil gewoon naar huis toe, Piet vindt het allemaal maar niks!

     
Sfeerplaatjes van de avond.........
     
    Volgende